Barză, varză, viezure

“Pupăza, zbrr! pe-o dugheană şi, după ce se mai odihneşte puţin, îşi ia apoi drumul în zbor spre Humuleşti şi mă lasă mare şi devreme cu lacrimile pe obraz, uitându-mă după dânsa!…”

V-am mai povestit ce îmi mai place mie acasă? Imi place că sunt multe berze. Nici o legatură cu pupăza de mai sus, dar uite-așa mă gândeam eu la Creanga și am ajuns la berze. Da’ chiar, pupeze or mai fi? (chiar e retoric, parol). Că berzele sunt peste tot. Mergi tu așa cu capul in nori, și ce să vezi? Încă un cuib din ăla imens cu o barza! Si ce cuib! La mine in clădire la birou avem o curte interioară – din aia in care corporatiștii își fumează frustrările (daa, știu, chiar ne lasă). Și în această curticică organizată există si niște boscheți – sa îi numim. De câteva zile, un porumbel face destulă hărmălaie cum vine el încontinuu cu rămurele de își construiește un cuib. A atras atenția corporatiștilor – și nu neaparat intr-un sens pozitiv. Cum eu mă aflu des acolo, vă promit, nu i se va întâmpla nimic. Anyway, dumnealui se preface că nu existăm si muncește cu spor la crăcile alea. Si cumva ma gândeam dacă bietul acesta, porumbelul muncește așa mult, cum i-o fi unei berze să își construiască acest cuib ultra Pro (o să-i zicem așa, că e un fel de penthouse al cuiburilor). O inginerie o mai putem numi.

Eu chiar cred ca berzele au puteri supranaturale. Si cormoranii (sau pupezele), dar asta e altă discuție. Ce mai, berzele sunt minunate. Si totuși cel mai greu mi se pare sa îți amintești unde îți e casa – adică zbori si tu ca o barză – se știe ca au multă treaba, deși e problema cu natalitatea in România, plus că mai ai de hrănit pui sau făcut upgrade la penthouse, multe de astea, ca orice barza normală – si după revin ele acasă. Numai că. Penthausuri ca al ei sunt peste tot – stânga, dreapta, oriunde te uiți berzele au muncit cu spor si au toate niște minunății de cămine. Si atunci întrebarea este, cum deosebesc berzele cuibul lor de al altora?

Hai că v-am încuiat. Vă mai spun data viitoare. Dar, sincer, ce este mai magic decât această barză, in amurg, in cuibul ei?

A, sau dacă vreți sa le vedeți live, le găsiți aici: https://www.facebook.com/BerzeleElaCris/

Dar vă avertizez că veți cade in capcană și e foarte probabil ca eficiența-ți și așa scăzută din pricina procastinării să atingă noi culmi.

Rant over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s